Je rok 2050 a NAKA dokázala ukončiť prípravné konanie v kauze Bašternák

Je rok 2050, Zem používa len obnoviteľné zdroje energie, Umelá Inteligencia a roboty robia už 50% práce na svete namiesto ľudí. Smer sa po prvýkrát za posledných 50 rokov nedostal do parlamentu aj napriek veľmi silnej kampani 86-ročného Fica (nepomohol ani prísľub, že po zvolení postaví Fico vlastnými rukami legendárny cigansko-homo-imigrantský plot za ktorý zaplatia samozrejme Maďari).

Stranám ľavice i pravice v koalícii nazvanej „Nová SDKÚ, Novy Dzurinda“ sa podarilo poraziť takzvanú „ficicu“ a v prvých dňoch tejto vlády sa podarilo niečo neuveriteľné:

NAKA dokázala ukončiť prípravné konanie v kauze Bašternák!

Po 34 rokoch prípravného konania to vyzerá tak, že nielenže sa skutok nestal ale ani Bašternák sa nestal. Bašternák neexistuje.

Medzi obvinenými sú účtovníctvo matovičových detí a nedávno na Mars odsťahovaný a 30 rokov sa už politike nevenujúci Lipšic.
Generálny prokurátor Kočner povie viac dnes na tlačovke.

Medzitým polo-droid Elon Musk v USA tesne prehral prezidentské voľby s Trumpom, ktorému sa opäť, vo svojich 104 rokoch podarilo vyhrať.

V kinách sa objavil trailer na Star Wars Episode XVII: Hviezdočistič – A všetko napovedá tomu že sa môžeme tešiť na originálny film o neznámej imperiálnej zbrani ktorá ničí cele galaxie a je….a teraz sa podržte: 90-násobne väčšia ako pôvodná Hviezda smrti. Áno v roli polo-androida Hana Sola sa opäť objaví Harrison Ford.

Prezidentovi SR Matovičovi sa opäť záhadne obnovila živnosť, čo ho môze stáť jeho prezidentský post.


K napísaniu tejto fikcie ma inšpirovala správa, kde Národná kriminálna agentúra (NAKA) oznámila, že „doteraz stále prebieha prípravné konanie, kde vyšetrovateľ NAKA vykonáva potrebné procesné úkony, ako aj analyzuje všetky listinné a iné zaistené dôkazy“ aj keď už v decembri 2013 Kriminálny úrad finančnej správy podal trestné oznámenie Národnej kriminálnej agentúre pre podozrenie z podvodu pri uplatňovaní si vratiek DPH a krátenia dane. Je december 2016 čiže prakticky 3 roky nevedia ukončiť prípravné konanie. Vravím prakticky lebo kauza sa (v auguste 2014) zamotala ešte kvôli vyšetrovateľke NAKA, ktorá odmietla trestné oznámenie daňovákov s odôvodnením, že nie je dôvod na začatie trestného stíhania aj napriek pomerne jasným dôkazom o vážnom podozrení z podvodu. Neskôr bolo „vyšetrovanie“, ak sa to vôbec dá tak nazvať, opäť obnovené.