Prečo volím Ivana Korčoka

Je to prozápadný, proeurópsky, proukrajinský a geopoliticky zorientovaný kandidát.

Tridsať rokov diplomat, ktorý vie dobre reprezentovať Slovensko.

Vzhľadom na kroky aktuálnej vlády by ostal jednou z posledných protiváh proti ničeniu demokracie na Slovensku.

Je slušný, umiernený, no nebojí sa pomenovať kauzy aktuálnej vlády pravým menom. A to, že:

Korčok na otázku, či by podpísal zákon o registrovaných partnerstvách, ak by prešiel parlamentom, povedal, že áno.

Nie je opantaný hoaxami a nenávisťou (ako Harabin) ani nemá potrebu za každú cenu byť na očiach a robiť atomovky (ako Matovič) a nie je v područí SMERu/Hlasu/SNS (ako Pellegrini).

Korčoka podporujú aj:

Viac o Korčokových názoroch sa viete dozvedieť napríklad v diskusii Denníka N alebo v diskusii denníka SME.

Doležitosť postu prezidenta

Prezidentka Zuzana Čaputová len pár dni dozadu ukázala ako dôležitá je funkcia prezidenta, keď len vďaka jej podaniu, v ktorom napáda súlad novely Trestného zákona s ústavou na Ústavnom súde, sa zabránilo zníženiu trestných sadzieb a zníženiu premlčacích dôb napríklad aj pri trestných činoch znásilnení.

Prečo nevolím Pellegriniho

Vlada SMER/Hlas/SNS chce za prezidenta Pellegriniho lebo ten im čokoľvek podpíše a nechá prejsť. Ako to môžem vedieť? Stačí sa pozrieť na celú jeho politicku históriu za posledných 20 rokov. A samozrejme aj na jeho kroky od volieb. Necháva a dokonca podporuje všetky snahy vlády, ktore ničia demokraciu a snažia sa ovládnuť inštitúcie spomenuté vyššie (ovládnutie SIS, RTVS, Markízy, rozprášenie NAKA a Špeciálnej prokuratúry, zníženie trestných sadzieb, premlčanie znásilnení).

Prosím choďte voliť

Rozumiem ľudom, ktorých nebaví pravideľne sledovať politiku. A to ani nie je nutné. Ale práve voľby sú čas, kedy je potrebné si nájsť aspoň chvíľku, zistiť si čosi o kandidátoch a ísť voliť. Lebo to je jedno z najdôležitejších práv v demokracii. Voľba tých, ktorý budú spravovať tento štát.